2013. február 9., szombat

Az Afrikai óriáscsiga és ajándékai egy kertészkedő ember számára

Afrikai óriáscsiga, vagy achátcsiga az Achatina nemzetségből
Az Afrikai óriáscsiga szobában tartható házikedvenc. Kedvesek, és pl. a macskákkal ellentétben nem borítják fel a vázát, nem rágják szét a mosogató szivacsot, viszont megeszik a konyhai zöld hulladékot. A terrárium felülről megvilágítva harmonikus és természetes érzetű szobavilágítást kínál, és nagyszerű társalgási témát ha vendégek érkeznek.

Ami egy kertészkedést kedvelő ember számára a különleges érdeme, hogy a terráriumból kikerülő használt alom (fenyőkéreg, tőzeg, csigaszar keveréke) fantasztikusan termékeny. Lehet bele magot vetni, de kitűnő a szobanövények cserepeinek tetejére terítve, tápanyag pótlásra is. Így sokkal ritkábban (nagyon sokkal ritkábban) kell őket átültetni és tápoldatozni sem szükséges, mégis tenyésznek a növények gyönyörűen.

Kb. másfél éve kaptam őket, egy doboz kb. egy centis kiscsigát. Mára kb. 10 centisek. Ha valaki szeretne, 6 darabot tudok adni ajándékba, ők jelenleg Gödöllőn élnek. A facebookon keresztül írjatok, ha kértek.
https://www.facebook.com/reginakertgodollo

Ilyen volt és ilyen lett.
Fotók a csigákról és a palántákról: https://picasaweb.google.com/105174646471267747738/Afrikaicsigapalanta?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMem0Lndrezkcg&feat=directlink