2012. június 10., vasárnap

Közösségi komposztálás Gödöllőn, a Rögesben

Zöld hulladék... Mi a zöld hulladék? Szemét? Hasznos alapanyag? Miért dobnánk ki? Miért vitetnék el? Csináljunk belőle inkább virágföldet?
Ha kicsi a kert, vagy nincs kedved otthon komposztálni, akkor hozd el a REGINA Nőházba, itt komposztájuk együtt!
Kevesebb lesz a szemét, több a hasznos anyag, kisebb a CO2 kibocsátás és az ökológiai lábnyom. Zöld hulladék átvétel minden szerdán 10 és 17 óra között, de a kerti hulladékot bezacskózva bármikor elhelyezheted a nagy kapu előtti füves sávon.
Az elkészült komposztot a REGINA Ház biokertjében használjuk fel talajjavításra. Az Aranyvessző elnevezésű (még 2010-ben indult) projekt a REGINA Alapítvány és a GreenDependent Egyesület (http://www.greendependent.org/) együttműködésében valósul meg.

Mit csinálunk? A Rögesben keletkező és a kertekben fel nem használt zöld hulladékot helyben komposztáljuk, a REGINA NőHáz biokertjében.
Miért? Semmilyen környezeti oka nincs annak, hogy a zöld hulladékot messzire kellene szállítani. A talajnak és a helyi élővilágnak is jó, ha a keletkezett szerves anyag helyben hasznosul, nincs szállítási energia használat, nincs plusz széndioxid kibocsátás.
Komposztálhatunk otthon, vagy szűkebb közösségünkben is.
Hogyan? Szerves hulladékát leadhatja a REGINA NőHázban, amit helyben komposztálunk.
REGINA NőHáz 2100 Gödöllő, Röges u. 66.