2012. május 8., kedd

ÖKOMAMA - Ökoturisztikai és ökogazdálkodási képzéssel egybekötött komplex munkaerőpiaci reintegrációs program

A Szent István Egyetem (főpályázó), a REGINA Alapítvány, a Kontakt Alapítvány és a Kopernikusz Egyesület partnerségében 2012. májusában indul az ÖKOMAMA - Kisgyermekes szülők ökoturisztikai és ökogazdálkodási képzése, valamint munkaerőpiacon történő elhelyezésük segítése a gödöllői, aszódi és veresegyházi kistérségben c. 22 hónapos projekt. A projekt gerincét adó képzési program a magyar képzési piacon egyediként ökoturisztikai és ökogazdálkodási ismereteket foglal magába. Az oktatott ismeretkörök több, egymásra épülő, összefüggő ismeretet nyújtanak az ökológiai gazdaságon és -házvezetésen alapuló vidéki turizmus kiépítésével, megszervezésével és működtetésével kapcsolatban. Az ökológiai alapokon működő háztartás megszervezésétől a díszkert, konyhakert és gazdasági udvar kialakításán át a vendégek fogadásáig, ellátásáig, beleértve a vendégeket csábító marketinget, a saját honlap elkészítését is.
A képzési programhoz, mely szeptemberben indul szorosan kapcsolódó szolgáltatások és foglalkozások segítik a résztvevők vállalkozó válását vagy elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon. Vállalkozásfejlesztési klubot szervez a REGINA Alapítvány, álláskeresők klubját a Kontakt Alapítvány, pályázatíró tréninget tart a Kopernikusz Egyesület. ezen kívül egyéni tanácsadásokon és fejlesztéseken vehetnek részt a képzésbe bevontak.
A képzésbe vonás feltételeiről olvashat és bővebb információt talál az ÖKOMAMA képzésről és a részvételi feltételekről részletesen itt olvashat: http://www.reginakozpont.hu/haz/okomama
A jelentkezési lap itt kitölthető:
http://www.godollomedia.hu/jelentkezes-az-okomama-kepzesre